Hinnerup Gardens Brass Band

Dirigent: Anne Mette Tilsted Hansen

Anne Mette er uddannet trompetist og er til daglig ansat i Prinsens Musikkorps, hvor det er flugelhornet, der er hovedinstrumentet. Hun har dirigeret Hinnerup Garden i ca. 10 år, og har på den tid opnået virkelig flotte resultater med orkestret. Det er blevet til sejre i 3., 2. og 1. division ved DM Brass, et par 1. pladser ved SilkeBlæs, 1. plads ved AMUK og 3 sejre i træk ved de seneste 3 DM for bygarder i kategorien brass band. Det er også Anne Mette der sammen med nogle gode venner og kolleger har fået ideen til Hinnerup Sommerskole – en sommerlejr for 9-18 årige messingblæsere og slagtøjsspillere. Sidste uge i sommerferien strømmer det til Hinnerup fra hele landet, og sommerskolen er gået hen og blevet en kæmpe succes med stærke instruktørkræfter fra ind- og udland. Fra denne sæson er Anne Mette også blevet tilknyttet som fast bandtrainer for Aarhus Brass Band, og hun har også i de seneste 4 år været medlem af DAOs bestyrelse, hvor hendes primære opgave er at arrangere DM Brass i Musikhuset Aarhus.

Selvvalgt værk: Lions of Legends af Thierry Deleruyelle

Siden antikken har mennesket været fascineret af løven. Den er symbolet på mod, styrke og temperament. Dens brøl er både skræmmende og imponerende, og mennesket har altid brugt løven som et symbol i emblemer og flag, for på den måde at symbolisere og vise styrke og værdighed.
“Lions of Legends” er gennemkomponeret, men har 5 små satser, der viser løvens forskellige sider, og måder den er blevet brugt på. 1. sats med undertitlen “The King Of Animals” – dyrenes konge – refererer til løvens manke, der ligner en kongekrone, og som har været med til at give løven titlen som dyrenes konge. Det, og så det faktum at løven befinder sig øverst i fødekæden hvor mennesket er det eneste rovdyr, der kan true løven. Løver lever i sociale fællesskaber, hvor alle har vigtige roller.
Modsat andre kattedyr der lever meget alene, så kommunikerer løver. Man hører deres brøl, deres hvæsen og knurren og i 2. satsen her mærker vi også de nådesløse kløer. Løverne skal have kød for at overleve, og i solopgangen gør de sig klar til angreb. De venter på det helt rette øjeblik og er hurtige til at angribe det udvalgte bytte.
3. satsen er den vilde jagt på dagens bytte. Menneskets fascination af løven vises i de mange emblemer og våbenskjold, som indeholder løvens symbol.
En højtidelig 4. sats skaber stemning af den værdighed og majestætiske karakter løven er. Og til sidst er ringen sluttet og det dyrenes konge afspejles i en hurtig og voluminøs slutsats.

Hinnerup Garden er en ambitiøs garde, som tilbyder børn og unge en særlig god musikalsk opdragelse. Hinnerup Garden har godt 50 medlemmer fra det meste af Østjylland og tilbyder masser af fantastiske oplevelser ved at spille moderne populærmusik, tage på ture i ind- og udland, og at blive en del af et stærkt fællesskab. Hinnerup Garden vandt ved det seneste DM for bygarder i 2019 både kategorierne brass band koncert og trommekorps. Senest vandt Hinnerup Gardens Brass Band 1. division i Aalborg Musikkonkurrence lørdag d. 4. september 2021. Desuden vandt Hinnerup Garden også prisen som bedste march, og Hinnerup Gardens dirigent Anne Marie Hansen fik overrakt prisen som bedste dirigent. Det er ret unikt blandt danske bygarder at Hinnerup Garden tilbyder undervisning i tre niveauer; Grundskole, Juniorgarden og Brass Band/Trommekorps. Det høje musikalske niveau i Hinnerup Garden er et resultat af, at Hinnerup Garden udelukkende anvender professionelle konservatorieuddannede instruktører.